Karin Wåhlin

Ryttarutveckling - Det ska vara roligt att rida


Karin och Dawson.

Karin är på Rotbrunna ett par dagar per vecka och har lektioner på våra hästar eller för dig med egen häst. Hon undervisar ryttare inom alla discipliner som vill hitta glädjen och harmonin i sin ridning.

Karin får eleven att känna sig unik och tar alltid reda på vad just du vill lära dig eller träna på. Hon för en speciell logg där elevens utbildning följs upp. Hon vill att alla ska få möjligheten att utvecklas ung eller gammal, ponny eller häst. Karin är mycket för teori och vill hjälpa eleven att förstå teorin och sedan omsätta det i praktik. Hon har en fantastisk förmåga att få eleven att växa och avsluta varje ridpass med att eleven uppnått eller närmat sig sina egna mål.

Karin har 6 st egna hästar hemma på sin gård Vattsta där hon bor med man och fyra söner.

Utbildning/Bakgrund

Karin har lång erfarenhet av hästar inom de flesta områden såsom ridning, körning, tävling, skötsel och visning. Som ungdomsledare inom 4H så fick hon lära sig att hålla kurser och ridläger och som proffsskötare åt en ryttare i Svenska Dressyrlandslaget har hon erfarenhet av hästens utbildning från inridning till OS-nivå. I sin andra profession ekonomi/löner/it har hon ofta hållit i utbildningar både i grupp och enskilt.

Sedan 2002 har Karin aktivt studerat och praktiserat Akademisk Ridkonst. För att förstå hästen ännu bättre tar Karin gärna hjälp av Natural Horsemanship och vid inlärning så använder hon till viss del klickerträning.

Karin genomgår en flerårig utbildning i Straightness Training för Holländskan Marijke de Jong – hur man rakriktar hästen. Det är en fördjupning i förståelsen för ridhästens symmetri, balans och jämnvikt.


Karin är på Rotbrunna för lektioner på våra hästar på måndagkvällar. Vi ordnar även dag- och helgkurser med Karin.
Läs mer om Karin på www.ryttarutveckling.se
Läs mer under kurser/clinics