Ridlektioner/grundläggande teori

Hos oss tar du lektioner med någon av våra trevliga och välskolade Lusitanohästar. Du rider eller har en lektion i arbete från marken. Ridningen hos oss kallar vi för ridning i harmoni. Det betyder att man strävar efter en ridning i balans med en häst som bär sig själv och där ryttarens hjälper är minimala. Man kan kalla det akademisk ridning – eller ridkonst när man kommit en bit!
Från marken kan du arbeta vid hästens sida; nästan som att rida och du inverkar med tyglarna och lär dig hur du påverkar hästen med din egen kropp. Du kan även träna longering.

Vill du vara med på en kurs? Kika under Kurser/clinics. På de flesta kurser kan du hyra en av våra hästar och delta. Hästarna bokas alltid på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


  Enskilt Två i grupp  
Enstaka lektioner; 30 min 590:-   (första gången 900 kr och inkluderar då 30 min teori)
Enstaka lektioner; 45 min 760:- 590:- (första gången 1 100 kr resp 900 kr och inkluderar då teori)
Ridlektioner, 5 ggr, 30 min 550:-
 

 
Ridlektioner, 5 ggr, 45 min 720:- 550:-
 

Paket för 2-6 personer: Grundläggande teori, ca 1 timme inkl fika följt av varsin ridlektion à 30 min eller 45 min i grupp om två eller tre: 900 kr per person.

Terminsridning
Vill du komma mer regelbundet så har vi terminsridning på onsdag-kvällar. Eventuellt kan även ordnas på måndag kväll. Höstterminen börjar i mitten av augusti och slutar veckan innan jul och vårterminen startar efter nyårshelgen och pågår till mitten av juni. Du gör iordning din häst inför lektionen och tar hand om den efteråt. Frånvaro/igenridning: Om du meddelar senast en vecka innan aktuellt datum kan du boka om till ett annat tillfälle under terminen. Bokning sker direkt med ridläraren. Igenridning kan även ske som 1 timmes uteritt.
Grupperna hos oss består av 2 personer och man rider i ca 45 minuter. Ibland rider man själv och då rider man i 30 minuter och ibland blir man 3 stycken och då rider man bortåt en timme.
Priset per tillfälle är 525 kr och betalas i förskott 5 ggr i taget.
Uppsägningstid av ridplats är 5 veckor.

Privatlektion med egen häst på vår anläggning för Camilla Frisell (fd Lindgren), väpnare inom den akademiska ridkonsten. Undervisning i både ridning, longering och markarbete:
Kostnad: 325 kr för 30 min, 550 kr 60 min. Tillkommer anläggningsavgift 80 kr.
Bokas hos Camilla på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; 070-866 27 25

Teorilektioner

För dig som vill fördjupa dig mer i hästen och ridningen erbjuder vi
teorikurser med olika teman. Camilla Frisell är kursledare.


Hästens rörelse & gångarter: Vad händer i hästen i de olika gångarterna. Hur ser de ut och hur känns de på hästryggen

Ryttarens inverkan -sits, fokus och tajming: Hur man minimerar hjälpgivningen i ridningen.

Skolorna öppna och sluta: Vad gör de för hästen? Hur ser de ut och när ska man använda dem.

Longering - varför och hur? Teoretisk och praktisk genomgång av hur man använder longeringsarbetet på för hästen bästa sätt.

Handarbete -arbete med hästen från marken: Teoretisk och praktisk genomgång i hur man arbetar med hästen från marken.

Alla teorilektioner är på ca 2 timmar och inkluderar fika. Kostnad 1 300 kr per kurs som delas på antalet kursdeltagare.
Anmälan till: Katarina Eningsjö Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-296 54 10
eller Camilla Frisell (fd Lindgren): Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; 070-866 27 25

Ridresor

Följ med oss till Lusitanons hemland - Portugal

Vi åker till Portugal några gånger per år för att besöka våra samarbetspartners och även skapa nya kontakter. I samband med detta ordnar vi ridresor. Vi åker till vackra Morgado Lusitanos strax utanför Lissabon där man bor bekvämt, äter god mat och kan ta ridlektioner inom klassisk ridning och rida working equitation. De undervisar ryttare på alla nivåer och man rider 2 eller 3 ryttare per lektion. Ett besök på en vingård med vinprovning hinner vi med och att hälsa på en flock lusitanohästar i en hage är en oförglömlig upplevelse. Ett sadelmakeri brukar vi också besöka. Vi kan även erbjuda resor till hästfestivelen i Golegã som går av stapeln i början av november.

Filmer från tidigare resor:

Ridresa morgado, januari 2012

Resa hästfestival Golegã, november 2012


Köpa häst i Portugal

Om du är intresserad av att köpa en lusitanohäst i Portugal har vi har några uppfödare/tränare vi kan åka och titta på saluhästar hos i samband med dessa resor.

Olika åldrar, utbildningsståndpunkter och prisklasser på hästarna finns.Vi åker oftast i november och januari. Är ni en grupp som vill åka tillsammans hjälper vi er att planera resan.
Inbjudningar läggs ut under Kurser/clinics. Meddela intresse till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.